Svenska JärnvägsStationer AB

Vackra stationshus i Norrland

Färdigrenoverad väntsal i Jörn

Nu är renoveringen av väntsalen i Jörn nästan klar! Väggarna är målade i vetegrå linoljefärg och bänkar och andra detaljer i rödockra. Vi tycker att det är viktigt att använda material som är miljömässigt hållbara. Färgen är också fantastiskt dryg, täcker bra och luktar gott istället för den kemikaliedoft som annan färg har. Linoljefärg är dessutom tidsenligt med huset, och även om inte insidan av Jörn station är byggnadsminnesförklarad så gillar vi att skapa en miljö som för tankarna till sekelskiftet.

IMG_0023

Fyllda bokhyllor finns på plats för att kunna ta med sig en bok på resan, eller kanske lämna en till behövande läs-törstiga. Bordet kommer strax att prydas av en tidig 1900-talsupplaga av lokaltidningen Norran!

I september kommer en vacker spegeldörr på plats, som pricken över i:et.

1 kommentar

  1. Lucia Botero Fridholm

    2018-12-12 at 21:17

    Tack för att ni tar hand om denna arkitektoniska pärla. En kulturskatt för eftervärlden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*